ВМРО-ДПМНЕ: Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество с България е равносилен на "държавна измяна"

Управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ в Северна Македония заяви, че Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество с България е равносилен на "държавна измяна".

Партията на премиера Християн Мицкоски обвини за това бившите управляващи от Социалдемократическия съюз /СДСМ/, които определиха за провал визитата на президента Гордана Силяновска-Давкова в София.

"С Преспанския договор СДСМ унищожиха македонската идентичност, а с Договора за добросъседство с България доведоха страната в подчинено състояние, което е равносилно на държавна измяна. СДСМ беше срам за страната и с международните си гафове и недостойно представяне докара държавата до положение, в което да се смеят докъде ще стигнат и кой ще ги стигне", се казва в позиция на ВМРО-ДПМНЕ.

"Продажбата на държавни интереси от СДСМ вървеше ръка за ръка с корупцията, която смятаха, че чужденците ще толерират и ще ги държат на власт, докато се продават на улицата все едно са на "червените фенери" в Амстердам. Хората обаче са наясно и знаят. Ние ще се борим за нашите интереси заедно с народа и сме убедени, че Македония ще победи, Македония ще успее!", добавят от управляващата партия. 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"