Военни гасят пожара в Стара Загора (ВИДЕО)

22 военнослужещи от 38-ми механизиран батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада в Стара Загора с 4 единици техника се включиха в погасяване на горски пожар, възникнал в район, северозападно от Стара Загора, по искане на областния управител на града и заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков. Военнослужещите действат под ръководството на капитан Герасим Златинов, съобщават от Министерството на отбраната.

Екипажи и хеликоптери от състава на 24-та авиобаза – Крумово на Военновъздушните сили оказват помощ при същия пожар.

Вертолет AL Cougar излетя в 09.52 ч., а Ми-17 – в 09.57 ч. за мястото на огъня.

Военнослужещи от състава на Военноморските сили се включиха вчера, 15 юли, от 19:45 ч. в овладяването на пожара край селата Баново и Слънчево, област Варна по искане на областния управител на Варна и заповед на командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов. Участваха 4-ма военнослужещи с 2 единици техника.

Два хеликоптера на Военновъздушните сили също вчера участваха в гасенето на пожара край село Левка, община Свиленград, област Хасково. Водоснабдяването се извършваше от микроязовири в района.

Вертолет AS 532 AL Cougar излетя в 08.27 ч. и изпълни задача с продължителност 8 часа, като направи 75 захода и хвърли 120 тона вода. Вертолет Ми-17 излетя в 09.05 ч., участва в гасенето на пожара в продължение на 8 часа и 30 минути, като бяха направени 66 пуска на 132 тона вода.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"