Време за отмора

От поумняването на ПП-ДБ след новите избори ще зависи как ще посрещнем Коледа и Новата 2025 г.

Ако ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ направят нормално коалиционно правителство след предстоящите избори през октомври, това ще бъде своеобразно признание, че България е загубила ненужно четири години от своето развитие. И ще стане пределно ясно, че виновни за пропиляването им са ПП-ДБ. През целия този период те се назлъндисваха, въпреки че ГЕРБ-СДС и дори ДПС постоянно и правилно ги кандърдисваха. Много е възможно през октомври най-после да кандисат. Аз ги определям като бавно развиващи се и трудно вдяващи, а затова и постоянно изоставащи. Ето и за поправките на Конституцията не бяха в час. Да не говоря и за другите им мизерлъци. Та нали именно техните привърженици преди четири години вдигнаха голяма дунанма и лочейки посред лято бира на Орлов мост, създадоха благоприятно условие за влизане на прокремълската партия "Възраждане" в парламента. Дотогава нея я нямаше никаква.

Но глупавият протест срещу тогавашното правителство с премиер Бойко Борисов не само изпрати тази партия в парламента, но и даде възможност да играе важна роля. И към днешна дата не се вижда как тя ще излезе от него. Наистина голяма протестърска глупост. А след това пак ПП-ДБ бяха тези, които се съешиха с традиционно проруската БСП. И го направиха заради кокала на властта. То бива алчност, но чак толкова не биваше. Голям позор. И да не припомням най-висшето им нахалство, когато от позицията на партии загубили изборите зинаха за цялата власт. И дори не се усетиха що за недоразумение монтират в "сглобката" за премиер. Няма как, ще трябва наесен да си изкупят вината пред българските граждани, включително и за незабравимото: "С Вас сме, г-н президент". Важно е да го направят убедено, с пълна ангажираност и без типичните за тях тарикатщини.

ПП-ДБ трябва всеотдайно да прегърнат ГЕРБ-СДС. И България отново ще закрачи нормално, ще излезе от кьорсокака, в който я набута т.нар. промяна. От поумняването на ПП-ДБ след новите избори ще зависи как ще посрещнем Коледа и Новата 2025 г. А и следващите години. Ако ПП-ДБ не сторят това, което им препоръчвам, то само ще се потвърди подозрението ми, че напълно съзнателно те са целели и целят дестабилизацията на България. А това означава, че реализират руския сценарий за нашата страна. Защото от несигурна и нестабилна европейска държава, без редовно правителство и вътрешно конфронтирана, интерес има само Кремъл. На руснаците им е мерак това, което става в България да става и в други европейски държави. Те разчитат на слаба Европа, на силни вътрешни противоречия в Европейския съюз.

Съветът ми специално към народните представители от ПП-ДБ е по-рано да излязат в парламентарна ваканция. Нека се поуспокоят. Да отморят по родни и чужди плажове и спа центрове. Да съберат сили и наесен с песен да подадат ръка на лидерите на дясното у нас от ГЕРБ-СДС. И ако е възможно да се отдоганисат. Защото умилкването им около Ахмед Доган вече става много подозрително, много проруско става. Но пък и ДПС така са се омотали, че на тях и плажът не ще им помогне. Но поне на думи тази част от партията, която се ръководи от Делян Пеевски, се афишира засега като евроатлантическа. Би трябвало ПП-ДБ като отпочинат и това да схванат. Милите ми схватливци, те!

Прогнозата ми е, че ако политиците от ПП-ДБ за известно време останат далеч от политиката, т.е. по-близо до морето или до планината, възможно е това да им се отрази политически здравословно. От собствен опит знам, че морето и планината помагат. А специално ПП-ДБ имат голяма нужда от летен отмор.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Александър Йорданов

Този уебсайт използва "бисквитки"