Връчиха наградите на Международно изложение „Културен туризъм“ - Велико Търново 2024

Със специални награди бяха отличени най-добрите участници в седемнадесетото издание на Международно изложение „Културен туризъм“- Велико Търново. На официалната церемония в обновения Интерхотел-Велико Търново присъстваха зам.министърът на туризма Ирена Георгиева, зам.кметът на Старата столица Нейко Генчев, представители на български общини, чуждестранни изложители и др.

Със специално изработен уникален плакет и грамота Международното изложение "Културен туризъм" отличи най-атрактивните участници в събитието.

Връчени бяха почетни грамоти на всички чуждестранни участници-град Ниш, Република Сърбия, град Серес, Гърция, гр.Цетине, Република Черна гора, посолството на Индия и на делегацията от Република Корея.

За първи път в 19-то издание на Международното туристическо изложение има почетен партньор и това е Посолството на Република Азербайджан. Почетна грамота за дипломатическа активност и професионализъм при представянето на туристическия потенция на България бе дадена на аташето по въпросите на туризма в посолството на България в Берлин-Тихомир Патарински.

Доц.д-р Соня Алексиева обяви присъдените отличия в Националния конкурс "Чети и пътувай", който се провежда за 11-ти път.

С награда бе удостоена Община Варна за фестивала "Варненско лято", който е първият музикален фестивал в България.

Награда в категория "Специално събитие за 2023 година" получи най-новата проявя, стартирала в община Стара Загора и това е Националния форум „Chef's secrets – Еволюция на вкуса“ с над 300 участника.

Наградата за най-професионални туристически сайтове, мобилни приложения и виртуална реалност отиде при Националната галерия за първата в България колекционерска аудио вип-карта за изложбено събитие.

"Това беше уникалната изложба послание 120 години от рождението на Златю Бояджиев", обяви доц.Соня Алексиева, която връчи наградата на проф.Миглена Прашкова.

Отличие в категория за най-интересни туристически издания,-книги, пътеводители, учебници, карти бе присъдено на Националния политехнически музей за пътеводител в две части за възрастни и деца.

Призът в категорията за най-ефективни рубрики и публикации по темата на изложението бе даден на TV "Туризъм".

За най-оригинално събитие в областта на културния туризъм бе наградена Община Плевен за плакат на фестивала за куклено изкуство "Шарено петле".

Награда за оригинална презентация на продукт на културния туризъм бе отличена Община Ивайловград за представянето на "Вила Армира" като наградата бе връчена от зам.министъра на туризма Ирена Георгиева.

Община Разлог получи отличие за най-оригинално представяне на дестинация, а наградата връчи управителят на Общинската туристическа агенция "Царевград Търнов" Борислав Йорданов.

Община Петрич бе наградена за оригинално популяризиране на туристическа дестинация, а наградата връчи доц.д-р Соня Алексиева.

Община Горна Оряховица получи признание за най-оригинално представяне на събитие на изложението.

Организационният комитет присъди и две специални награди. Първата от тях беше връчена на церемонията по откриването на Международното туристическо изложение на ПГТ "Д-Р Васил Берон" по случай 60-годишнината на учебното заведение и неоценимият принос на ръководството и възпитаниците на гимназията за успешното провеждане на едно от най-представителните събития на Община Велико Търново-Международното туристическо изложение.

Признание получи и кулинарната презентация на Chef Стилианос Дигас от Гърция, а почетният знак на изложението за партньорство бе присъдено на Александра Аграфиоти, управител на "A Balkan" LTD.

Неизменна част от изложението през последните години е "Джуниер Бенд" с ръководител Йордан Цветанов и затова ученическата духова формация получи заслужена награда.

Плакет и грамота бяха присъдени и домакините на изложението-Бизнес център Велико Търново, които допринесоха за успешното провеждане на събитието на ново място, в ново време, с нови възможности.

В края на церемонията зам.министър Ирена Георгиева поздрави всички наградени и организаторите на изложението.

"От тази година имаме основание да благодарим и за новото начало, за новите идеи, които Министерството на туризма винаги ще подкрепя. Идеите нямат цена и затова ще подкрепяме всичко ново и интересно в името на това България да покаже като туристическа дестинация всички красоти, които има, а тя е пребогата", каза зам.министър Георгиева.

 

 

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, "Труд news", Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"