Всички вече се плашат от „Сити“

„Манчестър Сити“ е (не)скритият фаворит в Шампионската лига. Треньорът Пеп Гуардиола все повтаря, че на отбора липсва опит и „нещо малко“, за да е сред най-големите. Но вече всички в Европа се страхуват от „гражданите“.

Победата с 3:0 над „Шахтьор“ като гост бе не само първи успех на англичани срещу този съперник в Украйна. Тя можеше да бъде още по-разгромна. И вече мнозина мислят, че Гуардиола се опитва да играе ролята на „умряла лисица“ и фокусът да не пада върху отбора му. Само че „Сити“ просто е от уникална класа.

„Особено през първото полувреме бяхме чудесни – радваше се Гуардиола. – Наистина великолепна игра. Имахме много шансове и контролирахме мача. Вече се възстановихме от загубата от „Лион“, след като победихме като гости „Хофенхайм“ и „Шахтьор“.“

Най-голямата драма на вечерта бе именно в тази група. „Лион“ два пъти повежда на „Хофенхайм“ в Германия – за 1:0 и 3:2, но накрая двубоят завърши 3:3.

„Накрая трябва да се радваме, че не сме загубили – каза Юлиян Нагелсман, треньорът на германците. – Но с изключение на първите 10 минути „Лион“ не бе на терена. Вкараха ни три гола от три индивидуални грешки. Можете да кажете, че си отбелязахме и три автогола. Играхме страхотен футбол и се защитавахме отлично.“

Това не може да се каже за „Байерн“. Баварците имаха късмет, че гостувата на АЕК, един от най-слабите в Шампионската лига. Спечелиха с 2:0, но играха безидейно. По заповед на шефовете треньорът Нико Ковач каза: „Направихме много, много добър мач!“ Никой обаче не прие думите на сериозно.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"