Всички ще говорят с ИТН за третия мандат, но „после“

Последна е срещата с ГЕРБ - в събота

Необичаен подход от ИТН – говорят първо с малките

След като носителите на третия проучвателен мандат за съставяне на правителство, връчен им в понеделник от президента Румен Радев - “Има такъв народ”, започнаха отзад напред разговорите за правителство с двете “Величия” във вторник, днес те проведоха среща с отцепниците от ДПС, верни на Ахмед Доган, начело с председателя на Движението Джевдет Чакъров. Те на свой ред протегнаха ръка за колаборация в името на съставянето на правителство с третия мандат.

Първо пред “Труд news” председателят на парламентарната група на БСП Борислав Гуцанов обяви датата и часът на срещата им с партията на Слави Трифонов - тя ще е утре, 1 август, в 14:15 часа. В петък, 2 август, ИТН ще се срещне с “Възраждане”, като разговорът е насрочен за 2 август, петък, в 13 часа. В същия ден е и срещата с коалицията ППДБ, която ще се проведе в същия ден - в 16:30 часа.

И последна ще е срещата с първата партия, очевиден е неортодоксалният подход на ИТН. С ГЕРБ-СДС те се срещат в събота, 3 юли, в събота. Поне такава е поканата от страна на “Има такъв народ”. Наши източници потвърдиха, че от партията на Борисов ще се явят, но все още официално потвърждение на часа няма.

 

Рая Назарян отсече: Няма да ставам премиер

 

Не виждам поводи за оставка, отсече тя

Председателят на НС настоя за диалог, полезност и последователност на законодателната инициатива.

Председателят парламента Рая Назарян от ГЕРБ-СДС няма намерение да бъде следващия министър-председател в очертаващото се бъдещо служебно правителство.

Това заяви тя на брифинг в кулоарите на парламента.

“Искам много ясно да заявя - аз амбиции да ставам служебен премиер на България нямам. И ако бъда поканена на разговори по този въпрос от президента Радев, аз ще откажа”, категорична бе Назарян.

А относно твърденията на лидера на ПГ на ДПС Делян Пеевски от по-рано, че ППДБ, президентът Радев и отцепниците от ДПС готвили “преврат” срещу Назарян, тя отсече: “Не съм дала нито един повод за каквато и да била смяна на председателя на Народното събрание. Напротив, мисля, че е възвърнат диалога, че има някаква полезност, последователност на законодателната инициатива”.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"