Вулин: Проблемът не е в Курти, а в това, че ЕС се ръководи от лъжци

Вицепремиерът на Сърбия Александър Вулин по повод изявлението на специалния пратеник на ЕС за диалога между Белград и Прищина Мирослав Лайчак, „че се надява Прищина да формира Съюз на сръбските общини“, коментира, че проблемът не е косовският премиер Албин Курти, но, както каза той, "Европейският съюз се ръководи от лъжци", съобщава Kosovo-online.

Вулин отбеляза, че 12 години след Брюкселското споразумение, Лайчак от името на ЕС се надява Курти да изпълни споразумението и го убеждава, че ако сформира Съюза на сръбските общини, ще бъде възнаграден, а не наказан, защото сърбите не е получил ЗСО 12 години.

"Ако ЕС и Катрин Аштън не бяха подписали формирането на Съюз на сръбските общини с първоначални правомощия и пряко финансиране от държавата Сърбия, ние никога нямаше да подпишем Брюкселското споразумение. Ако е утешение, така излъгаха Русия с Минск в Брюксел, излъгаха сърбите, в Минск – руснаците. Не е проблемът в Курти, а в това, че Европейският съюз се ръководи от лъжци, не е ясно", каза Вулин.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"