Вучич: Ако българите разрешат, РСМ ще стане част от ЕС, а след нея и ние

Сръбският президент Александър Вучич използва международния форум "GLOBSEC2024" в Прага за да повтори антибългарските лъжи на режима на Християн Мицкоски в Република Северна Македония.

В дебата за "Присъединяването на Западните Балкани към ЕС" след като изрази съмнение, че държавите от региона ще станат част от Европейския съюз преди 2030 година Вучич каза следното:

"Вярвам, че Сърбия, Албания, Черна гора и надявам се, ако българите разрешат на /Северна/ Македония да се присъедини, надявам и те да се присъединят, но това ще стане след като Украйна стане част от блока. В това вярвам, ще видим дали съм прав или не", каза Вучич.

Това негово изявление бе предадено от северномакедонската държавна агенция под заглавие: Вучич: Ако българите ѝ разрешат, вярвам че Македония ще стане член на ЕС, но не преди 2030 година, както и самите нас.

С това си изказване сръбският президент повтаря антибългарската кампания и истерия от последните години на сегашния премиер Християн Мицкоски, който говори за "български диктат", "българска блокада" на РСМ по пътя ѝ към ЕС, пишат от БГНЕС.

Започването на предприсъединителните преговори на РСМ за членство в ЕС изцяло зависи от извършването на необходимите реформи в много сектори и от т.нар. "френско предложение", което е одобрено от всички страни-членки на ЕС.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"