Вучич: Боря се за свободата и независимостта на Сърбия

Очаквам в следващите 48 часа ожесточен отговор от Израел

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че политиците трябва да се борят за страната си, както и че той се бори за свободата и независимостта на Сърбия, което според него е най-трудната политика, съобщава Танюг.

Вучич каза пред TV Pink, коментирайки писането на вестник "Политико", който приветства неговата последователна политика, когато става въпрос за неналагане на санкции на Русия, че това не е проста политика, но че той не иска да води политика, както диктува запад.

„Нямам проблем с речника на Запада, но когато ни налагат санкции, не искам да водя тази политика“, каза Вучич.

Вучич коментира още, че инвестиционният кредитен рейтинг на Сърбия е изключително добър сигнал за страната ни за целия свят и за инвеститорите.

„Заемите на капиталовия пазар ще бъдат несравнимо по-изгодни. И това е изключително добър сигнал за целия свят за ситуацията, в която се намира Сърбия. Това е, както бих казал, знак, че играете в Шампионска лига или играете в първа лига. Ще трябва да работим още много, да подобрим още кредитния си рейтинг в рамките на първа лига“, каза Вучич в предаването Hit Tweet on Pink.

Вучич посочи, че Сърбия е получила инвестиционен кредитен рейтинг като единствената страна, която е кандидат за членство в ЕС.

„Днес Сърбия е единствената страна, която е кандидат за членство в ЕС, която има инвестиционен рейтинг и сме изравнили инвестиционния си рейтинг с Румъния и Унгария, което е почти невероятно за нас при тези условия“, подчерта Вучич.

Вучич заяви, че увеличението на заплатите за преподавателите ще бъде с 50 процента по-високо, отколкото за всички останали в публичния сектор.

Президентът на Сърбия заяви, като гост в предаването Hit Tweet на TV Pink, че въпреки проблемите, възникнали от унгарска страна, той е уверен, че железопътната линия от Нови Сад до Суботица ще бъде завършена и пусната в движение до 24 ноември.

Вучич заяви, че в следващите 48 часа очаква яростен отговор от Израел, тоест атака срещу ирански съоръжения, и че този конфликт вече оказва влияние върху цената на петрола в света.

„Очаквам в следващите 48 часа ожесточен отговор от Израел, ако отговорът е какъвто искате и атака срещу ирански съоръжения, не само ливански, именно за да покажем, че 7 октомври не трябва и не може да се повтори“, каза Вучич в предаването Hit Tweet on Pink.

Той казва, че този конфликт вече се отразява на цената на петрола и страната ни трябва да се тревожи за това.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"