Вучич: В Сърбия няма да има сваляне на правителството по улиците (ВИДЕО)

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви протестите заради възможния добив на литий, че в Сърбия няма да има сваляне на правителството по улиците, а то ще бъде избрано изключително в избори, съобщава Kosovo-online.

"Това, че някои хора си въобразяват, че ще променят нещо с насилие, няма да направи нищо. Не ми идва на ум да бягам никъде. Никога няма да напусна страната и ще се боря с вас докрай за една достойна Сърбия“, каза Вучич в обръщение във Фейсбук.

"Малко хора знаят как би изглеждала мината. Първо - поне още две години няма да се копае. И защо сега има толкова напрежение? Е, логично е - защото им трябва свалянето на правителството, моето сваляне е основната цел", добави Вучич.

Той добави, че политическите му опоненти го намират за виновен за всичко.

„Казаха, че превръщаме страната в арабска колония, после в китайска, германска, ако трябва и в руска колония. Казаха, че със санкциите срещу Русия сме забравили нашия европейски път – един ден сме предатели и след това унищожаваме европейската политика, че не осигуряваме заплати в специализираната индустрия навреме, а те се опитаха да я унищожат”, допълни Вучич.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"