Вучич: Очаквах Байдън да се оттегли, в Украйна нещата се усложняват отвътре

Президентът на Сърбия Александър Вучич каза, че е очаквал сегашният президент на САЩ Байдън да се оттегли от президентската надпревара, като подчерта, че вярва, че победителят на американските избори ще бъде Доналд Тръмп, но надпреварата за президента на САЩ все още ще бъде несигурно.

„Преди две вечери казах, че ще се развие по този начин, и знаех, че ще дойде. Ще ви разкрия допълнителна тайна: в този момент няма Камала Харис, която да спечели, въпреки че тя Но все пак смятам, че кандидатът за президент ще спечели една от най-несигурните игри, поради следните неща, които беше мъдро да се включат в щаба Мишел Обама в кампанията, но Мишел Обама ще прехвърли своята харизма на Камала, която няма толкова голяма популярност“, каза Вучич в ефира на Pink Television.

Той добави, че се е запознал с Камала Харис в Мюнхен.

„Тя е жизнена и енергична жена, от нея очакват да допринесе особено за ролята на Обама, да работи върху популярността на демократите сред афро-американското население, латиноамериканското население и градското население. Трябва да наблюдаваме всичко внимателно и имайте възможно най-близки отношения с хората от президентския екип на Доналд Тръмп“, подчерта Вучич.

"Що се отнася до покушението, то е ужасяващо и не вярвам какво щеше да стане, ако се беше случило някъде другаде. В САЩ се случи случайно, като удариш някой тук, девет месеца имаш демонстрации, тук има опит за убийство и това е нищо.. Никой не се съмняваше, че САЩ са демократична държава, но не харесвам различните стандарти, по които се измерва една демократична държава, трябва да обяснявам на хората в Сърбия да имаме добри отношения с Русия “, коментира Вучич.

 „В Украйна нещата се усложняват отвътре. Политическата ситуация не е проста и нещата тепърва ще се усложняват. КНР ще има най-висок растеж. А относно мнението, че Тръмп ще победи Русия, не мисля, че това е неговият план. Тъй като се занимава с икономика, не мисля, че ще влиза в конфликти с Китай, но ще гледа да защити Америка. Ако това продължи, Китай ще стигне Китай, което беше немислимо. Мисля, че те ще се погрижат това с Русия да приключи възможно най-скоро и не може да приключи с война“, посочи Вучич.

„Мисля, че шансовете на Тръмп да спечели са 60 процента, а на Камала - 40 процента. Вярвам, че дори не е възможно да победим Русия, ако Путин остане начело. В Европа никой не е готов да воюва. Те биха искали да водят война от разстояние. Те не са готови в момента, но мисля, че ще бъдат готови и се готвят за военен конфликт“, заяви Вучич.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"