Вучич: Сърбите ще останат в Косово и Метохия въпреки желанието на мнозина да изчезнат

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че сърбите от Косово ще останат да живеят в Косово въпреки желанието на косовския премиер Албин Курти и много други да изчезнат от тези райони, съобщава Танюг.

„Сърбите от Косово и Метохия ще останат в Косово и Метохия, въпреки желанието на Албин Курти и много други сърбите от Косово и Метохия да изчезнат“, каза Вучич в отговор на журналистически въпроси.

Вучич добави, че е гледал различни циркове в живота си, но никога не е виждал цирк, какъвто Албин Курти, Соня Бисерко и Ненад Чанак са готови да създадат.

"Не би ми хрумнало да измисля нещо подобно. Кратко, но глупаво", каза още Вучич.

Вучич заяви, че политиката на Сърбия е да помага за развитието на Република Сръбска, но и на целия регион, а не да застрашава мира.

Вучич добави още, че Сърбия винаги ще бъде там, за да бъде гарант за мира и гарант за спазването на Дейтънското споразумение, но също така и гарант за съществуването и оцеляването на Република Сръбска.

„И това е нещо, което никой не може да ни отнеме. И всичко е в съответствие с Дейтънското мирно споразумение. Винаги сме казвали, че уважаваме Босна и Херцеговина, но също и Република Сръбска и нейната цялост в Босна и Херцеговина“ каза Вучич.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"