Във Видин започна регистрацията на участниците в единадесетото издание на „Дунав Ултра”

На площад „Европа“ във Видин днес започна регистрацията на участниците в единадесетото издание на веропоходът по поречието на голямата европейска река „Дунав Ултра“. Пред 130 годишната сграда на видинския драматичен театър са разположени шатрите за регистрация на участниците, както и щандове популяризиращи красотите на Дунав и 110 населени места по поречието на реката през които преминава 700 км веломаршрут.

Днес се очаква да се регистрират заявилите участие над 100 колоездачи от пет държави.

Единадесетото издание на веломрашрутът „Дунав Ултра“ тази година протича под мотото „България - Открий и сподели”. Инициативата има кауза да популяризира на над 110-те населени места по поречието на река Дунав и Добруджа, през които преминава маршрутът.

Стартът на масовия веломаршрут ще бъде даден на 31 август (събота). На две колела, маршрутът от 700 км, ще изминат ветерани, любители и по-напреднали колоездачи от България, Румъния, Украйна, Великобритания и САЩ. Първи ще стартират спортистите, които ще се опитат да изминат цялото трасе за по-малко от 48 часа.

Изминаването на маршрута може да се следи онлайн, на страницата на инициативата. Велопоходът има собствено мобилно приложение, даващо информация за забележителности, логистика и препоръчани партньори.

Събитието и тази година се осъществява със съдействието на общините Видин, Оряхово, Долна Митрополия, Гулянци, Никопол, Белене, Две Могили, Русе, Тутракан, Силистра, Генерал Тошево и Шабла. Официално мото е „България - Открий и сподели” и се реализира с подкрепата от Министерство на туризма.

Днес- 30 август (петък) от 19,00 ч. участниците в „Дунав Ултра“ ще бъдат приветствани от ръководството на Община Видин в Епиграфския музей в дунавския град.

На 31август (събота) в 06:45 ч. ще бъде даден стартът на бързите колоездачи. В 08:00 ч. след обща снимка на колоездачите в масовия старт на площад „Европа“ ще стартира масовия велопоход.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Ирена Данаилова

Този уебсайт използва "бисквитки"