Във Видинско са предоставени четири машини за пробно гласуване

Районната избирателна комисия (РИК) във Видин е получила четири устройства за машинно гласуване. Избирателите от областта ще могат да гласуват пробно на тях, като за целта е изготвен график за 11-те общини, съобщи Соня Иванова, заместник-председател и говорител на РИК.

Една от машините ще остане до крайния срок -23 октомври в областния център Видин, а останалите три по график ще бъдат във всяка една от общините. На 24 октомври РИК-Видин трябва да върне в ЦИК предоставените 4 машини за пробно гласуване.

Районната избирателна комисия във Видин организира и поредица обучения за членовете на секционни избирателни комисии в областта. На тях ще бъдат разяснени задълженията им за изборите на 27 октомври. За целта има изготвен и приет график за обученията и те започват от 16 октомври и трябва да приключат на 19 октомври, допълни Соня Иванова.

Обучение е предвидено и за членовете на Районна избирателна комисия, „Сиела норма” пък ще проведе онлайн обучение на членовете на секционни избирателни комисии, в които ще се провежда и машинно гласуване, като времетраенето на обучението е 45 минути.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Ирена Данаилова

Този уебсайт използва "бисквитки"