Възможна ли е трансферната бомба на десетилетието?

Възможно ли е най-добрият футболист на Испания, талант номер едно и една от бъдещите звезди на Барселона - Ламин Ямал да премине в Реал Мадрид? Много от феновете на "белите" започнаха да изказват мнението, че той ще е новият Луиш Фиго и ще предпочете по-стабилния финансово тим на "белите" в бъдеще пред кариера в Барселона. Слуховете дойдоха на фона на това, че Ямал "открадна" момента на славата от Килиан Мбапе, който подписа с "кралете" точно след ЕВРО 2024, но тогава ефектът не беше толкова силен, тъй като цяла Европа говореше за младата звезда на Барса и фурора му на турнира.

Страницата във Фейсбук, която е свързана с новините за тима на Ханзи Флик, El Diario Blaugrana, обяви: "ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ: Ламин Ямал пътува до Мадрид, за да отхвърли възможност за трансфер лично". Авторът на страницата написа в коментар: "Написах това само за да привлека вниманието и да отговоря на десетките подмятания, че Ямал ще е новият Фиго". 

В същото време още по време на ЕВРО 2024 звездата даде интервю за "Марка" и обяви, че в Испания ще играе само за един клуб - Барселона.

Агентът му Жорже Мендеш е поискал от ръководството на тима да направи корекции в договора със 17-годишния футболист. Президентът на каталунците Жоан Лапорта обяви, че е обещал да вземе мерки, които ще задоволят всички страни финансово. 

Настоящият договор на Ламин Ямал с Барселона е до лятото на 2026 година, а през новия сезон той ще играе с №19. 

Ямал вкара най-красивия гол на ЕВРО 2024 и счупи два рекорда на Пеле.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"