Възобновиха разговорите за споразумение между Великобритания и ЕС

Главният преговарящ на Европейския съюз Мишел Барние възобнови преговорите с британския си колега Дейвид Фрост в Лондон, като все повече се говори за Брекзит без търговско споразумение на 31 декември, когато изтича преходния период, предава AFP.

За първи път двамата се срещат лице в лице, откакто Барние влезе в самоизолация, след като член на екипа му се зарази с коронавирус.

Ако не се постигне споразумение, Великобритания и ЕС ще търгуват при условията на Световната търговска организация с мита, незабавно наложени върху стоки, пътуващи до и от континента.
Двете страни предупредиха в петък, че успехът на преговорите не е гарантиран, а Барние написа в „Туитър“, че "същите значителни различия остават".

"Не сме далеч от споразумение или от отказ от такова", каза по-късно той на посланиците от страните-членки, според европейски източник, запознат със срещата при закрити врати.

Главният преговарящ на Великобритания Джонсън Фрост заяви в „Туитър“, че хората "го питат защо все още говорим"
"Моят отговор е, че моята работа е да направя всичко възможно, за да видя дали условията за сделката съществуват. Късно е, но сделката все още е възможна и ще продължа да преговарям, докато стане ясно, че не е така.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"