"Възраждане": Българските власти и БОК да не присъстват на церемонията по закриването на Летните олимпийски игри

Призоваваме представителите на официалните български власти и на Българския олимпийски комитет (БОК) да не участват в закриването на Летните олимпийски игри в Париж. Церемонията по откриването на игрите, както и редица спортни събития, най-вече някои двубои в бокса за жени, показаха, че на тази Олимпиада акцентът изобщо не се поставя върху спортните постижения и силата на човешкия дух, съобщават от партия "Възраждане".

Оказва се, че най-важното нещо за организаторите на настоящите Олимпийски игри е да затвърдят щампите, които господстващата идеология на деня постоянно ни натрапва, а именно – джендърските елементарни клишета, подигравката с християнските ценности, представата, че природните дадености нямат никакво значение и съответно всеки може да се представя за такъв, какъвто се чувства. Ето защо се стига до абсурди, при които състезатели с очевидни мъжки характеристики се представят за жени и на боксовия ринг побеждават без проблем истинските жени, допълват от политическата сила.

Ето какво още съобщават от "Възраждане":

Вместо да бъде арена на честни спортни двубои, Олимпиадата в Париж се превърна в гротеска, в парад на ненормалностите, в господство на клишето, което едно глобализирано малцинство се опитва да наложи върху хората по целия свят. Някой може да каже, че на такива абсурди не бива да се обръща особено внимание, че те ще изчезнат от само себе си. За жалост, историята ни учи, че много често именно подобни патологии се превръщат в норма и водят до тежки последици за целия свят.

Ето защо е задължително всеки път, когато видим, че процесите в света се отклоняват от нормалността и тръгват по пътя на патологията, да реагираме своевременно и твърдо. Неучастието в закриването на Летните олимпийски игри в Париж би било много важен знак, който ще покаже категоричното ни несъгласие да бъдем част от поредното промиване на мозъци. След като Олимпиадата вече не е спортно състезание, а се е превърнала в поредния инструмент, с чиято помощ биват манипулирани възприятията за това кое е естествено и кое не е, смятаме, че представителите на България нямат място на закриването на тази проява.

През изминалата седмица от България тръгна европейска практика, която в зародиш унищожава всякакъв вид пропаганда в училища, където са младите подрастващи българчета. Това българското Народно събрание направи, след като прие законопроект на „Възраждане“ за изменение на Закона за предучилищното и училищно образование. Спортът е повод за национална гордост и младите в България са изключително впечатлени от постиженията на Олимпиадата. 

 Спортистите са техен пример, което прави още по-важно категорично да се противопоставим на това ненормалността да се приема като нормалност.

Подобен призив са отправили и  "Наша родина" (Унгария) и "Република" (Словакия)  от "Европа на суверенните нации" - групата, която беше създадена в Европейския парламент (ЕП) по инициатива на "Възраждане".

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"