„Възраждане“ преговаря за анти-ГЕРБ и ДПС кабинет (обзор)

БСП поиска от Радев третия мандат, за да прави експертно правителство

“Възраждане” продължава да настоява да се създаде експертен кабинет от всички партии в парламента, който да изолира ГЕРБ и ДПС от властта. Това заяви след консултациите при президента Радев партийният лидер Костадин Костадинов.

И добави - и към момента се водят разговори със “знакови лица” от ППДБ, но не уточни с кои точно. Това идва в разрез с позицията на Николай Денков от ПП, който днес заяви, че колаборация с “Възраждане” е невъзможна.

“Или ще се създаде правителство, което ще изключи ГЕРБ и ДПС и ще нормализира поне отчасти българската политическа система, или ГЕРБ и ДПС ще създадат правителство, което ще изключи тока на политическата система”, каза Костадинов.

На консултации при президента дойдоха и от БСП. Дойдоха и поискаха папката с третия мандат, ако се стигне до такъв, за да съставят “експертен кабинет за национално спасение”.

“Трябва да работим за устойчива и стабилна изпълнителна власт, каквато първите и вторите не могат да предложат. От БСП смятаме, че трябва да опитаме с опит и разум да съставим експертен кабинет”, посочи Атанас Зафиров, заместил Нинова на кормилото на столетницата. И подчерта БСП няма да подкрепи кабинет с първия или втория мандат.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"