Върховният лидер на Иран обеща Израел да "плати" за смъртта на Хасан Насрала

Израел ще бъде наказан за смъртта на лидера на "Хизбула“ Хасан Насрула. Това предупреди върховният духовен лидер на Иран аятолах Али Хаменей, предава информационната агенция Tasnim.

"С Божията благодат и сила Ливан ще принуди грешния, злонамерен и опозорен враг да се покае“, увери той.

Според Хаменей, извършвайки подобен акт, израелското държавно ръководство демонстрира своята недалновидност.

Върховният лидер на Ислямската република добави, че Израелските отбранителни сили са "твърде слаби, за да причинят сериозни щети на "Хизбула“ в Ливан.

В събота израелската армия обяви, че Хасан Насрала, генерален секретар на ливанското шиитско движение "Хизбула“, е загинал при въздушен удар срещу централата на организацията в Бейрут. По-късно тази информация бе потвърдена от ливанското движение.

На фона на съобщенията за смъртта на генералния секретар на "Хизбула“, иранският върховен лидер бе преместен на безопасно място с повишени мерки за сигурност.

Ден преди това в Бейрут избухнаха поредица от около десет експлозии. Израелските ВВС извършиха и целенасочен въздушен удар по главния щаб на "Хизбула“, който се намира под жилищни сгради в центъра на квартал Дахия.

Тел Авив е предупредил САЩ за атаката минути преди ударите, поясни израелски официален представител. В същото време президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че Вашингтон не е знаел за операцията и не е участвал в нея.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"