Габриел Вълков: Младите от левицата сме алтернативата на старите муцуни в политиката – Борисов и Пеевски  

Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

„На хората им е омръзнало от старите муцуни в политиката. Те не искат повече Борисов и Пеевски, а истинска промяна, нови лица и виждат алтернативата в нас – младите.“ Това заяви водачът на листата на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ в 23 МИР – София Габриел Вълков пред БНР.
 
Вълков посочи, че обединението на лявото пространство в България е последвано и от обновяване на лицата на левицата, като той самият е най-младият водач на най-младата листа в страната. „Водачът на 24 МИР също е младеж от Младежкото обединение в БСП, в цялата страна има млади хора на челни позиции. Това също е част от процесите вляво, които започнахме – лидерите отстъпиха крачка назад, за да се случи това обновление и да се върне една нормалност в политиката, която в последните години ни липсва“, коментира той.
 
На тези избори младите политици от левицата представят и нова програма, написана от млади хора за млади хора – „Първа работа! Първи дом! Първо дете!“. „С нея даваме реален равен старт в живота на всеки млад човек – от момента, в който завърши своето образование и си търси работа, през това държавата да инвестира в неговото първо жилище, където да отгледа семейството му, до еднократната помощ, която предлагаме от 5 000 лв. за раждане на първо дете, 10 000 лв. за второ и трето дете на работещи родители“, обясни Габриел Вълков.
 
Той е на мнение, че в политиката трябва да се върнат разговорите между партиите, но те да бъдат на принципна основа. „Не смятам, че можем със старите лица да правим нова коалиция. Това означава без ГЕРБ и ДПС. Трябват нови хора от всички партии, които там липсват. Властта е в българските избиратели – нека изберат нещо различно, за да може да се състави едно нормално работещо експертно правителство“, каза още кандидатът за народен представител. 
 
В заключение Вълков призова хората да се доверят на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ с номер 28: „Подкрепете ни, защото имаме нужда от истинска промяна в българската политика.“

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"