Гайтански не се страхува за живота си, заявил на адвоката си, че "не е мишок, за да се крие"

Аз не съм мишок, за да се крия, затова отивам още в същия ден. Това заявил Румен Гайтански - Вълка пред адвоката си, преди да направи първия опит да се предаде. Той обаче не бил приет, затова в петък бизнесменът отново се явил в полицията. 

Гайтански е отишъл в комисията за противодействие на корупцията още в четвъртък, в 14,30 ч, но бил върнат, разказва Константин Симеонов пред bTV. Той е категоричен, че Румен Гайтански-Вълка не се страхува за живота си.

„Румен Гайтански се яви, за да бъдат извършени определени процесуално-следствени действия. Предават се хората, които са загубили битката, а за него тя тепърва започва“, поясни адвокатът.

"Очевидно постановлението на прокуратурата е с дата 15 август и най-вероятно към момента, в който отидоха с колегата, прокуратурата не е била готова", допълни той.

В петък Вълка се яви в комисията повторно и беше задържан за 72 часа. 

"По принцип 72 часа задържане се взема от прокуратурата, за да се отведе съответното лице пред съда, за да се вземе мярка за неотклонение", коментира още адвокатът.

Симеонов разказа, че малко знае за отпуснатия кредит, повече от публикации в медиите. Схемата, макар и в различни мащаби, е като в КТБ. А защо няма обезпечение - проблемът не е при Гайтански, а в банката и нейното ръководство, коментира адвокатът.

„Прокуратурата няма фантазия и не може да измисли нещо по-качествено като обвинение – и в двата случая има присвояване с подбудителство и помагачество. Проблемът с липсата на обезпечения по заема не е на Румен Гайтански, а на цялото ръководство на банката, не само директорът е подписал тези документи. Да не говорим, че принципно такъв кредит не би следвало въобще да се отпуска“, категоричен е той.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"