Гал Гадот - По-секси от Снежанка

Израелското изкушение Галд Гадот е една от най-големите звезди на планетата с над 109 милиона последователи в социалната мрежа “Инстаграм”. Сега тя е в центъра на нова медийна буря, покрай предстоящата премиера на високобюджетна игрална версия на “Снежанка”. Гадот играе Злата кралица, но милиони фенове коментираха онлайн, че тя е в пъти по-секси и красива от Рейчър Зеглер, която изпълнява ролята на Снежанка. Другият проблем е, че Гал от години закономерно заема произраелски позиции, а Зеглер подкрепя Палестина.

Така двете актриси вече са по пътя на холивудски конфликт с геополитически привкус. Дали ще пренесат драмата от приказния сюжет на “Снежанка” в реалния живот, но в контекста на военните действия в Близкия изток? Феновете от двата лагера определено са настроени за сблъсък. С опита си едновременно на топ модел и бивш войник от израелската армия, Гадот е подготвена да се справи с идващото цунами от скандали. Освен това има вече има опит. Преди време изигра главна роля в “Смърт край Нил”, който беше забранен в Кувейт и Ливан, заради нейните про-израелски позиции и военна кариера.

В последните години Гал Гадот се циментира като една от най-големите звезди на планетата след монументалния успех на “Жената чудо”, а с екшън трилъра “Red Notice” стана и една от най-високоплатените жени в шоубизнеса с хонорар от $20 млн.
Тя държи да покаже на публиката, че обича и литературата. “Обожавам книгите на Агата Кристи, а “Смърт край Нил” е всепризната класика. За мен този филм бе шанс да си почина малко от екшън сцените и специалните ефекти. Режисьор е майсторът на литературните адаптации - Кенет Брана, който вече постигна успех с “Убийство в Ориент Експрес”. В “Смърт край Нил” аз играя ролята на богатата и внушителна Линет Риджуей Дойл. Тя е жената, която има всичко - включително мъжа, когото най-добрата ѝ приятелка обича”, казва тя.

Гал Гадот става “Мис Израел” през 2004-а година, когато е на 18. После служи две години в специалните части и придобива елитни умения на командос. Тя борави отлично с военна техника, но нейното най-силно оръжие си остава красотата. Пред нея се разгръща кариера с участия във филми и реклами за израелски (Elite, Super-Pharm) и европейски компании (La Perla Lingerie, Arena, Danza, Esprit). В армията трупа опит и като фитнес инструктор. На 28 септември 2008 г. сключва брак с бизнесмена Ярон Варсано, с когото днес имат три деца.

“Физическата подготовка за първия “Жената чудо” продължи шест месеца и беше брутална. Правих много различни неща - вдигане на тежести, каскадьорска хореография и яздене на кон. В армията аз натрупах много опит за реални битки и придобих сериозни бойни умения, но не бих казала, че това ми помогна толкова точно за ролята на “Жената чудо”, разказва Гадот.

Тя не се отказва да подкрепя армията на Израел, въпреки натиска от прогресивните си пропалестински настроени колеги в шоубизнеса и сред американските студенти. “Винаги ще обичам и защитавам страната си. Една от причините да го правя е, че все още има много антисемитизъм по света. Израел е прекрасно място. Имах страхотно детство, а после прекарах чудесни години в армията. Това е нещо, което отличава израелските жени. За мен беше изключително преживяване и опит, който промени живота ми и ме превърна в човека, който съм сега. Армията ми даде много”, споделя Гадот без да се интересува, че ще вбеси крайнолевите си колеги. Нейните фенове пък открито се радват, че принципно не се е пречупила и продължава да има собствено мнение и изправен гръбнак в лицето на пропагандата. Все качества, които са застрашени от изчезване в западната култура.

 

Има си принципи

Тя е от малкото актриси с принципи. Беше казала, че няма да участва в “Жената чудо 2”, ако продуцентът Брет Ратнър не бъде махнат, след скандалите около него. Не се отказва и от собствената си страна. Не се пречупи и след кампанията да бъде сменена с чернокожа актриса във филма за Клеопатра.

Бен Шапиро, автор и водещ

 

Изключително изпълнителна и дисциплинирана

На сцената сме влюбени (“Жената чудо 1984”, б. р.), но в реалния живот сме просто добри приятели. Тя има прекрасни деца, чудесен съпруг, чудесен бизнес. Въпреки, че е суперзвезда, въпреки богатството си, на снимачната площадка тя е изключително изпълнителна, дисциплинирана. Никога не се оплаква, не спира да работи, докато режисьорът не каже “Стоп!”.

Крис Пайн, актьор

 

Личи си, че е била в армията

Гал Гадот е командос по рождение и “Бързи и яростни” ѝ пасна идеално. Нейният опит от армията ѝ помагаше да се справя много лесно, без да е нужно да ѝ се обяснява каквото ѝ да е. Личи си, че не е случайна. Тя влиза в ролята за секунди, а и също толкова бързо излиза. По душа тя няма нищо общо с войнстващите си героини.

Вин Дизел, актьор, продуцент

Либерали казаха, че е твърде бяла за ролята на Клеопатра

Корпоративните медии постоянно си измислят поводи да критикуват Гадот и да търсят скандали, основани на идентичността. Последно либералите я нападнаха след като прие главната роля в “Клеопатра”. Била твърде бяла. Медиите искат чернокожа актриса, но според всички сериозни изследователи няма никакви данни Клеопатра да е била тъмнокожа. Повече от сигурно е, че тя се е приближавала по външен вид до Гадот, а не до Упи Голдбърг, или Мишел Обама.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"