Галина Александрова, майка на починалия Мирослав Александров от Монтана: Синът ми е убит от бой

В града цари страх, след като младият мъж издъхна при мистериозни обстоятелства

Няколко версии за смъртта

“Синът ми е убит от бой. Това е видно с просто око от снимките, на които е целия в синини, подут от хематоми и на памперс. Версията на полицията, че това вероятно са стари травми, е чиста лъжа. Бях с него в петък (28 юни, бел. авт.) и нямаше нито драскотина по тялото му. Били са го в жилището му, после са го доубили на улицата”. Това разказа специално за “Труд news” Галина Александрова, почернена майка на починалия при съмнителни обстоятелства Мирослав от Монтана.

Майката на Мирослав заяви, че няма живот вече за нея.

Както “Труд news” първи съобщи, 41-годишният мъж издъхна в реанимацията на монтанската болница на 4 юли. Три дни по-рано е намерен да лежи рано сутринта на улица в безпомощно състояние в локва кръв. Смъртта му предизвика много въпросителни.

“На 1 юли призори съпругът на моя приятелка Соня го забелязва до детската ясла в кв. “Пъстрина”. Повикали са линейка и е откаран незабавно в болница. Обади ми се брат ми и ми каза: “Идвай си, защото може да не дочака да се прибереш, той си отива”. Работя в казино в София. Толкова се притесних, че не си дочаках влака, директно хванах такси. Отидох в болницата, попитах какво е състоянието му. Тогава един от лекарите каза - “Няма да ви лъжа, има опасност за живота, но засега е контактен”. Исках да вляза при него, но не ми позволиха. Той щеше да ми разкаже всичко, защото с мен споделяше”, каза потъналата в скръб майка.

Някои от свидетелите са заявили пред криминалисти, че Александров е бил в нетрезво състояние и е падал многократно. Галина обаче не вярва в тези твърдения. Жената сподели, че светилото в хирургията в област Монтана д-р Красимир Каменов е изразил мнение пред общи познати, че мъжът е пребит до смърт. “Д-р Каменов ми е спасявал живота в миналото. Вярвам му безрезервно на всяка дума. На този етап не знам дали е потвърдил казаното пред разследващите”, отбеляза Галина.

Тя отрича и казаното в свидетелски показания, че Мирослав е падал шест пъти от козирката на хранителен магазин. “Броили са до шест пъти полетите му от покрива на магазина? Без да му помогнат? Според вас дали някой ще се катери да скача шест пъти от един и същи покрив?”, плаче майката. Тя е огорчена, че нито следователи, нито прокурори са я търсили за беседи и разговори в детайли.

“Прикриват нещо. Не се страхувам, аз вече зарових детето си. Няма да се върна да живея в Монтана повече, не мога да вляза в това жилище, където той е убит. Единият от криминалистите ми каза в чисто човешки разговор, че по стените има пръски кръв. Намекна ми, че следите едва ли са от самонараняване или опит за самоубийство”, казва Александрова.

Мирослав в лице и гръб, заснет малко след като е приет в болницата.

“Окръжна прокуратура Монтана е образувала досъдебно производство по случая. Ще бъдат проведени следствени действия и разглеждаме всички възможни хипотези. Най-ключова роля ще има съдебно-медицинската експертиза, която предстои да се извърши. Тя ще покаже точната причина за смъртта. Не се изключва версията за убийство”, заяви прокурор Олег Димитров.

“Труд news” научи от свои източници, пожелали анонимност, че Мирослав многократно е споделял, че е тормозен от млад полицай в града. Бащата на въпросния служител на реда също е ченге в града. Александров често се оплаквал на свои приятели, че униформеният, който е с около 10 години по-млад от него, го преследвал. В миналото именно той е отнел и книжката му за управление на МПС.

Втората неофициална версия, която споделиха пред “Труд new” близки на Миро, е че в миналото е имал връзка с женена жена с дете и това може да е причина за конфликт и евентуален побой.

Третата хипотеза е, че е пребит, защото е дължал пари. “Категорично отхвърлям версията за парите, той работеше и му стигаха”, отбеляза Галина.

Междувременно в града цари страх след случая, установи “Труд news”. Във фейсбук групите темата е номер едно от няколко дни насам. Местни коментират, че Миро със сигурност е бил неконфликтна личност и на мравката път правил. “Познавах Миро - много свестен и благ човек. Със сигурност не е предизвикал никого”, коментира Румен Александров. “Самоубил се е на 1 юли, починал е на 4-ти юли? Браво на монтанските ни криминалисти! Що за плитка лъжа? Видимо си личи, че човекът е ликвидиран от бой”, диви се Юлия Иванова от града.

“Патологът ми каза, че детето ми издъхва от хематом. Тогава защо не са извикали съдов хирург да го разбие? Много съмнения остават в мен, прикриват нещо”, категорична е майката на Мирослав. Тя сподели, че миналото лято е погребала мъжа си. “Няма живот за мен вече, държа се единствено заради другия ми син, който е в Германия”, плаче жената.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Димана Дойчинова

Този уебсайт използва "бисквитки"