ГЕРБ-Батак поиска оставката на "червения" кмет Петър Паунов за уронване на доброто име на общината

Общинското ръководство на ГЕРБ Батак взе решение чрез своите общински съветници да поиска оставката на кмета Петър Паунов (БСП) за уронване престижа и доброто име на общината в резултат на незаконни действия за промяна на собствеността на държавен в общински имот карай язовир Батак и последвалата му продажба.

Другият мотив на депозирането в петък в местния парламент искане на оставката на каращия четвърти управленски мандат Петър Паунов са обществени поръчки, спечелени в разрез с моралните норми от сина му Крум Паунов в качеството му на управител на фамилната им фирма „Престиж –Паунов” ЕООД.

„Решението за промяна на собствеността на имота край язовир Батак е взето на последното заседание на местния парламент в предишния, трети мандат на кмета Паунов и е бе отменено от сегашния Общински съвет като незаконозъобразно. Но въпреки това продажбата е осъществена!”, декларира Атанас Коларов, председател на групата на ГЕРБ в местния парламент на Батак и общински ръководител на партията.

Атанас Коларов бе кандидатът на ГЕРБ за кмет на Община Батак на последните местни избори през есента на 2015 г., но тогава успя да събере едва 30,84% от вота на гласоподавателите и не успя да събори Петър Паунов.

Областното ръководство на БСП-Пазарджик също взе отношение и излезе с открито становище във връзка с обвинителен акт спрямо кмета на Батак Петър Паунов.

„Тъй като в момента единствено известно е публикувано прессъобщение от Главна прокуратура, смятаме, че на този етап е некоректно да се отправят обвинения, без да се произнесли компетентните органи. Областният съвет на БСП – Пазарджик изразява позиция, че всеки носи отговорност, ако е доказано, че е нарушил закона или е извършил нередност, независимо от статуса, който има, поста, който заема и неговата политическа принадлежност. Надяваме се ПП ГЕРБ да обърне внимание и на техните си общински кметове, срещу които има повдигнати обвинения, а някои са и с мярка за неотклонение, а не само да съсредоточава вниманието си върху кметовете, избрани от листата на БСП”, се казва в официалното становище на „червените” от област Пазарджик.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"