ГЕРБ: Замириса на лъжи от изявленията на „независимия“ кандидат на БСП Мая Манолова

Замириса на лъжи от изявленията на „независимия“ кандидат на БСП за кмет на София Мая Манолова, която по червена традиция открива предизборната си кампания с манипулации по темата отпадъци. Това заявиха в своя позиция от групата на ГЕРБ в Столичен общински съвет относно изявленията

на кандидата за кмет на София Мая Манолова за

"Липсата на компетентност и непознаването на този въпрос ясно личи от направените изказвания, в които се повтарят старите тези на столетницата. Очевидно стриктно се изпълняват условията за подкрепа, поставени от Корнелия Нинова. Явно г-жа Манолова не знае, че в момента рекултивираме старото депо от времето на социализма край Долни Богров с цел превръщането му в зелена площ", посочват от ГЕРБ.

„Заравянето на пари“ се извършваше до 2009 г., когато 100% от отпадъка се депонираше или балираше и складираше в различни квартали с риск за здравето на софиянци. По това време управляващата БСП саботираше изграждането на завода с всички средства, а г-жа Манолова се изявяваше като нейно острие. Днес депонираме само 15% от отпадъците, а останалата част се оползотворява. Ефективното използване на РДФ ще се осъществи в София с изграждането на трета фаза от системата, която ще произвежда електрическа и топлоенергия, се казва в позицията на ГЕРБ.

Целият процес по проектиране и изграждане на системата за третиране на отпадъци премина през обществени обсъждания с граждани, консултиране с европейските институции, водещи експерти, както и през оценка на въздействието върху околната среда.

Чист, зелен и подреден град постигаме с прилагането в София на най- добрите и доказани европейски практики в управлението на отпадъците и развитието на кръгова икономика, подчертават още от ГЕРБ

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"