ГЕРБ иска да задължи държавата да отпусне компенсации на пострадалите от пожарите

ГЕРБ инициира извънредно заседание на Бюджетна комисия в парламента, на която да се яви финансовият министър, като целта е се задължи Министерски съвет да отпусне допълнителни среща за компенсация на пострадалите от пожарите в последните дни. 

Това обяви в кулоарите на парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Теменужка Петкова. По-рано пък председателят на ДПС Делян Пеевски пък поиска спешно свикване на председателски съвет, който да обсъди също отпускането на компенсации, както и евентуална нужда от закупуване на противопожарна техника. 

Заедно с Теменужка Петкова бе и бившият председател на парламента Росен Желязков, който обаче коментира темата с отказания втори мандат от страна на ППДБ. И отсече – позицията на ГЕРБ остава категорична, че подкрепа за трети мандат няма да има. 

„Но вчера на срещата с ППДБ заявихме, че ако се събере мнозинство за кабинет, независимо с кой мандат, ние бихме подкрепяли всички антикорупционни инициативи. Но правителство, след като политическата логика бе нарушена още при първия мандат и обявяването на повечето партии и коалиции за опозиция, наруши цялата политическа логика. Когато се заиграваме със съдбата, те поднася големи изненади – като тези, които изтласкаха ППДБ на второ място“, каза Желязков. 

„Нека да мислим за стабилно управление в 51-ото Народно събрание. Ние ще разговаряме с всички, с които споделяме общи ценности“, отправи поглед в посока бъдеща регистратура той.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Иван Гергов

Този уебсайт използва "бисквитки"