Гери Дончева Янков пред „Труд news”: Тази седмица се прибираме с Александър у дома

Малката Маги вече има братче

Тв водещата и настоящ здравен PR експерт Гери Дончева Янков стана майка за втори път. 

На 5 септември тя роди син, на когото даде име на победител – Александър.

Гери и съпругът й Емил Янков, основател на резиденция за възрастни хора, вече имат една дъщеря Мария Магдалена, а близо две години след появата ѝ, проплака и малкият наследник във фамилията. 

Гери роди в болница „Шейново“, като отново се довери на д-р Мажена Панов.

„В началото на тази седмица се прибираме у дома, след като станат готови и последните изследвания. Бременността мина спокойно, и деветте месеца се чувствах чудесно, а Мария Магдалена се е вживяла в ролята на кака. Тя е на 2 години и 2 месеца сега и ние се постарахме да й обясним какво се случва, подготвихме я за промените, които ще настъпят вкъщи. Може да се каже, че сме се справили добре с тази задача. Тя разказва на всички, че е кака, че има б’атче (братче) и реагира нормално когато го видя - искаше да го гушне, да го целува“, каза пред „Труд news” щастливата майка.

„Малкият се роди 3900 кг и 53 см. Той се появи един ден преди термина, който беше определен за 6 септември. Чувствам се чудесно, свежа, такава ми беше настройката за самия процес по раждането и двата пъти. Тук екипът е много мил“, сподели още Гери пред нашата медия.

"Александър е много красиво бебе, много е кротък, почти не съм го чула да плаче, мрънка само когато е гладен. Като типичен мъж след като се нахрани заспива дълбок сън. Маги спеше на по-кратки интервали и имам тази база за сравнение", каза щастливата майка, която докато бе бременна с Александър, защити докторантура в УНСС и вече е д-р по медии и комуникации.

И докато Гери е в болницата с малкия Александър, майка ѝ се грижи за каката Маги, чието любимо занимание е да играе в домашно изграден пясъчник в двора на дома ѝ.

"За разлика от Мария Магдалена Александър е с по-светли черти - по-светла коса, по-светли очи, за сега. Разбира се, не бих се учудила това да се измени след време, децата се променят много от бебешкия си период", издаде Гери.

Гери с каката Маги

"Подготовката за следващо дете отнема по-малко време. Аз съм подготвена с много информация и опит, които добих покрай майчинството ми с Маги, сега знам какви неща със сигурност ще ни трябват и какво ще е излишно. Също и за кърменето всичко ми е ясно и съм спокойна за всички хубави моменти, които идват", разясни Гери пред "Труд news".

И този път тя реши да съхрани стволови клетки. Процедурата по съхранението им се случва веднага след раждането на новородено бебе. 

TRUD_VERSION_AMP:14//
Публикувано от Анита Иванова

Този уебсайт използва "бисквитки"