Германия върна 36 престъпници на Балканите

При мащабна операция 36 отхвърлени кандидати за убежище от Сърбия и Македония бяха качени на самолет в Хамбург и след това изпратени обратно в балканските страни, съобщава в. BILD.

По информация на медията самолетът на полската чартърна компания "Enter Air" е излетял за Белград (Сърбия) и Скопие (Северна Македония). На борда е имало предимно сърби и косовари, включително престъпници. Самолетът е резервиран от германската федерална провинция Шлезвиг-Холщайн.

Северна Македония и Сърбия са сред страните, в които Германия в момента депортира хора най-често. През първото тримесечие в тези две страни са върнати 795 души.

Тази сутрин 28 афганистански престъпници бяха депортирани от Германия.

Очевидно германското правителство е сериозно в намерението си да предприеме по-строг подход към депортациите, пишат от BILD. В края на август, за първи път откакто талибаните заеха властта в Афганистан, самолет с 28 престъпници излетя за Кабул.

В Хамбург това означава, че се постига напредък към целта за значително увеличаване на броя на депортациите. През първата половина на годината броят на експулсираните е нараснал с 30 процента. През първите шест месеца на 2024 г. са депортирани общо 841 души при 645 души за същия период на миналата година.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"