Главчев моли земеделците да се включат в гасенето на пожарите

Оперативният щаб досега е в отлично ниво – във връзка сме с Министерство на вътрешните работи, Министерството на отбраната и Министерството на земеделието. Оформихме отношенията, за да се ускори процесът при подаден сигнал. Добавихме още една телефонна линия на МВР за пожари, а 112 продължава да функционира, каза служебният премиер Димитър Главчев в началото на редовното правителствено заседание. 

„Като апел досега съм пропускал да отправя по темата към земевладелци и собственици на строителни фирми и те да се включат. Когато се обръщат за помощ към държавата, е хубаво и те да помагат на държавата, ако се нуждае”, каза още Главчев.

Той коментира и работата на пожарникарите и доброволците в засегнатите места: „Вчера ги видях на терен - на предела на силите си са. В Стара Загора видяхме как пожара беше стигнал до оградата на една къща. Било е въпрос на минути. Демонстрираха изключително професионални действия”.

Служебният премиер говори и за срещата на върха във Вашингтон. "Нито се включваме с войски, нито ставаме безсрочни донори – изпълнявахме си мандата и всичко, което е било отбелязано в решенията на НС", каза той. По думите му Алианса е единен, с изключение на Унгария, която има " по-особено становище, но каза, че няма да пречи на останалите".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"