Главчев призова политиците да излязат от помещенията с климатиците и да видят на място пожарите

Непрекъснато изникват нови пожари, но почти веднага се взимат мерки. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев, който посети на село Отец Паисиево, засегнато от огнената стихия. На място с премиера е министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който е и председател на оперативния щаб за борба с пожарите.

"Аз съм на място, за да видя активния пожар, който е тук. От първия ден, а това вече продължава много време, хората, които са терен, проявяват героизъм. Те полагат всички усилия да бъде ограничен пожара", заяви той. 

По-рано днес някои политически партии призоваха както за оставката на Калин Стоянов, така и за тази на Главчев.  

"Моята оставка не е проблем, но поради това, което ви казах ми звучи цинично на фона на усилията, които полагат всички на терен. Аз бих казал, че се справят бързо. На всеки, засегнат от бедствието, му се струва бавно. Но по-бързо не може. Това са хората, с които разполагаме", обясни премиерът.

"Аз няма да вляза в политически нападки. Призовавам политиците да излязат от помещенията с климатиците и да дойдат на място за какво става въпрос". 

Той категорично заяви, че няма проблем с оставките. 

"Доказал съм го през годините", заяви Главчев. 

Служебният премиер обеща, че всички засегнати ще получат помощ. По думите му, служебното правителство те може да бъде обвинявано за техниката, с която работи. 

"Ние бяхме избрани да проведем избори, а се справяме с всички това", допълни той. "Цялото правителство действа като екип."

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"