Главчев: Сложна и променлива е обстановката на гръцката граница в планината Славянка

Сложна и променлива е обстановката на гръцката граница в планината Славянка, съобщи служебният премиер Димитър Главчев.

„Сложна и променлива е обстановката и на гръцката граница в планината Славянка. И вчера, и днес в гасенето участват и два самолета от Франция, които се преместиха в община Струмяни, където имаше реална опасност за живота и имуществото на хората. В района на селата Микрево и Сапарево гори горски масив. Жителите са евакуирани и са прекарали нощта в град Сандански. Правят всичко възможно да ограничат огъня. Усилията са да се ограничи огънят на юг, за да не обхване и други населени места. Жителите на тези 2 села са евакуирани и са прекарали нощта в Сандански", допълни още Главчев.

Премиерът коментира и работата на огнеборците при взривовете край Елин Пелин: "Валентин Радев е пример за това как трябва да се държи един командир. Представете си риска, който поеха всички, за да спасяват човешки животи. В последните дни много хора са примери как трябва да се изпълнява дълга".

"На България е поверено домакинството на 47-ата сесия на Комитета по световно наследство на ЮНЕСКО", каза Главчев. Очаква се да бъдат посрещнати 1500 делегата от 150 държави.

TRUD_VERSION_AMP:4//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"