Глоба за мъж, подал фалшив сигнал на наркосделка

Мъж от разградско село набедил братовчед, когато мразел, че продава наркотици, като подал сигнал на тел. 112, въпреки че въпросният роднина от дълги години всъщност живеел в Истанбул.

За неверния сигнал на линията за спешни повиквания мъжът е осъден да плати глоба от 1000 лв.

Абсурдната история е станала през май тази година в разградско село. Тогава Н.М. се запил от сутринта, а в такива състояние се присещал за омразата към братовчед си, с когото не си говорели от години.

След няколко часа в компанията на ракията той хванал мобилния си телефон и се обадил на тел. 112. Съобщил, че в къща срещу магазин в селото му в този момент върви сделка за наркотици, като посочил братовчеда, който е от Истанбул.

Всички опити на дежурния на спешната линия да изясни сигнала и неговата достоверност останали напразни и накрая подателят прекъснал разговора.

Тъй като обаждането било за извършване на престъпление, сигналът бил препредаден на дежурния в областната полиция в Разград. На посочения адрес били изпратени двама полицейски инспектори, които установили, че няма никаква сделка.

Пияният мъж пък въобще и не се сещал, че обаждането от личния му мобилен телефон ще го уличи в престъпление, както и станало.

Той е даден на съд, който го освободил от наказателна отговорност и му наложил административна санкция. От възможния размер на глобата от 1000 до 5000 лв. му е определен минимумът. Решението на Районния съд в Разград подлежи на обжалване пред Окръжния.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"