Година и половина е срокът за връщането в семейна среда на изоставеното бебе

Година и половина е срокът за връщането в семейна среда на 3-месечното бебе, което беше изоставено вчера на пейка в столичния квартал "Младост", съобщиха от  Агенцията за  закрила на детето.

Петя Тодорова, която е началник отдел "Закрила на детето" в Елин Пелин е била в екипа, който тази сутрин е разговарял с 38-годишната майка на детето. Жената е била консултирана и е подала молба, за да се задвижи процедурата по връщането на детето.

"Тя е видимо объркана. Поради здравословното състояние, в което се намира, е стресирана, като човек без изход. Към момента ще бъде полезно да подобри здравословното си състояние, тъй като се оказа, че тя има здравословен сериозен проблем. Насочена е към лекар-специалист, към психолог, който да може да й окаже подкрепа. Много съжалява за постъпката. Постъпката й е, тя сама казва, че е спонтанна.

В дома й трябва да се направи един козметичен ремонт. Битово-хигиенните условия са задоволителни", разказа пред БНР Тодорова.

От социалното министерство съобщиха, че след като бебето бъде изписано от болницата, ще бъде решено къде ще бъде настанено то.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"