Голяма чест за Петко Христов

Петко Христов беше избран от съотборниците си за капитан на Специя за новия сезон. Защитникът започва своя четвърти сезон в италианския тим в последните пет години и без съмнение е един от основните играчи на тима, съобщи БТА. 

25-годишният софиянец направи дебют със Специя в италианската Серия А през сезон 2021/22, там вкара и първия си гол в елита на страната. След това игра един полусезон през следващата кампания, а пролетта беше даден под наем на Венеция.

В Серия Б Христов не само се утвърди като титуляр, но се превърна и в един от най-стабилните бранители на тима. Постоянните му изяви и влиянието в съблекалнята пък заслужиха доверието на съотборниците му и те го номинираха за капитан на отбора.

Специя започна силно този сезон във второто ниво и след 4 мача има 8 точки. Този актив ги изстрелва в челото и заедно с Пиза и Юве Стабия си поделят първото място.

Христов и неговите съотборници имат интересно гостуване днес на отбора на Кремонезе, където играе друг български защитник – Валентин Антов. Кремонезе е 7-и с 6 точки.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"