Горим калории с хоръри

Пълнометражен филм на ужасите е равен на половин час ходене или спорт

Най-много се отслабва със „Сиянието“ с Джак Никълсън

Учените откриха нов начин за отслабване, този път без изтощителни диети, тежки тренировки и оземпик. Оказва се, че просто трябва да седнете на дивана и да включите филм на ужасите. Средно гледането на пълнометражен хорър с продължителност приблизително 90 минути изгаря между 100 и 185 калории. Същите калории губите за половинчасова разходка или кратка тренировка.

Колкото по-страшен и интензивен е филмът, толкова повече калории изгаряте. Учените обясняват това с факта, че докато гледате филми на ужасите, в тялото настъпват силни приливи на адреналин, които ускоряват сърдечната честота и метаболизма, а кръвта започва да циркулира бързо в тялото.

Всичко това води до повишена загуба на енергия и ускорено изгаряне на калории. Учените провели експеримент, в който 10 участници гледали различни филми на ужасите. Доброволците седели и пред изключени екрани и този експеримент разкрива, че когато гледат филми на ужасите, участниците изгарят средно една трета повече калории, отколкото ако седят пред празен екран.

Изследователите са съставили и списък на филмите на ужасите с най-голямо изгаряне на мазнини: най-успешен за отслабване е филмът „Сиянието“ с Джак Никълсън в главната роля. Гледането на този филм изгаря най-много калории, средно 184. Второто място е за "Челюсти" на Стивън Спилбърг - участниците в експеримента изгарят средно по 161 калории на гледане. Челната тройка се допълва от индонезийския филм „Екзорсистът” – доброволците са изгорили около 158 калории, докато са го гледали.

Учените установили, че старите филми на ужасите се оказват много по-страшни от филмите от последните години.

Филмовите критици потвърждават тази идея и я обясняват с трансформацията на жанра. В съвременните филми на ужасите има повече подтекст и метафори и по-малко чудовища, убийства в тъмни мазета, анимационни кукли и кръв, която се опитва да се разлее от екрана. В по-новите филми сюжетът се развива бавно и набляга на „дългосрочния“ страх, а не на непосредствения. Именно последният активно изгаря калории и ви позволява да отслабнете.

Следователно можете спокойно да станете „филмови спортисти“ и да започнете маратон от стари филми на ужасите. 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Славяна Манолова

Този уебсайт използва "бисквитки"