Горица Грънчарова-Кожарева: Подавам сигнал до главния прокурор за оказван натиск

Подавам сигнал до главния прокурор за оказван натиск. Това каза предложената за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева. Тя коментира, че ѝ е оказван натиск за това Калин Стоянов да не фигурира като служебен вътрешен министър в предложения от нея кабинет.

"Срещнах се с Калин Стоянов, срещнах се с всички директори на областни дирекции. Аз от 20 години съм в Сметната палата, аз съм експерт одитор, както съм постъпвала в работата си, така постъпвам и сега. Не съм политик, искам да направите разлика. Ще се срещна с главния прокурор. През периода в който се срещах с всички, имаше определен натиск кой да бъде и кой да не бъде", каза тя.

Полицаи се събраха пред „Дондуков” 2, за да окажат подкрепа на шефа на МВР. Там беше и самият Стоянов, който увери, че няма да отстъпи.

Горица Грънчарова отиде пред МВР, за да се срещне с Калин Стоянов, след като президентът Радев отказа да подпише указа за назначаване на служебен кабинет.

„Това е поредният момент, в който се прави опит за овладяване на системата на МВР. Ще излязат верни слуховете, че ПП-ДБ чрез президента ще направи всичко възможно да не остана на поста вътрешен министър. Изборният резултат на която и да е политическа сила не зависи от МВР, а от убедителността, посланията и приоритетите на политическите лидери, както и от много други факти и обстоятелства, които не зависят от министерството”, каза Калин Стоянов.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"