Горица Кожарева не е поканила Калин Стоянов да бъде служебен вътрешен министър в следващото правителство

 Избраната за следващ служебен премиер Горица Кожарева не е поканила Калин Стоянов да бъде служебен вътрешен министър в следващото правителство. Това съобщи самият той пред журналисти в Копривщица, където ще открие възстановения Участък „Полиция“.

По-рано днес номинираната за премиер Горица Кожарева беше на среща в Министерството на вътрешните работи, където бе посрещната от Стоянов. След това тя разговаря с главния секретар Димитър Кангалджиев и шефовете на областни дирекции във вътрешното ведомство. 

"Около обяд по нейна инициатива беше проведена среща с професионалното ръководство на министерството", уточни Калин Стоянов.

По думите му на тази среща той и останалите членове на политическия кабинет не са присъствали.

"Доколкото разбрах, Кожарева е заслушала абсолютно всеки областен директор поотделно относно това какво е постигнато, какви са резултатите, какви са проблемите и евентуално начините за тяхното решение", каза той.

"Непосредствено след срещата с професионалното ръководство, бъдещият служебен министър-председател поиска среща и с политическото ръководство, там бях аз и тримата заместник-министри, посочи още Калин Стоянов. По думите му срещата е професионална. Изискаха се някои допълнителни анализи и справки, които ще бъдат предоставени в следващите дни", поясни министърът.

Не съм получил покана, водени са разговори предимно с професионалното ръководство, каза той пред БТА в отговор на въпрос дали е получил покана да участва и в следващия служебен кабинет. 

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"