Горя къща с работилница за разфасоване на автомобили в Търновско

Пожар е бушувал в нощта срещу неделя в къща с обособена работилница за разфасоване на стари автомобили във великотърновското село Ресен. Около 2,10 часа на 22 юли съседи усетили, че от имота се извива гъст дим и подали сигнал на телефон 112. На място незабавно пристигнали огнеборци, които захванали да гасят пламъците.

Огнената стихия обаче вече била обхванала автоработилницата и вътрешността на къщата. Огънят изпепелил помещението, в което били струпани авточасти и двигатели, а след като изгорял подът, те рухнали в мазето. Изпепелени са над 200 кв.м. разгърната площ. Пламъците били потушени в неделя сутринта и на място тепърва ще се прави оглед, за да се изясни причината за пожара.

Стопанинът, който в злополучната вечер не бил в къщата, заявил, че преди да излезе е оставил включени електроуреди. Той обяснил, че в имало гризачи, които често прегризвали кабелите на автомобилите и правели поразии дори и на елинсталацията. Има вероятност те да са станали причина за късо съединение, което е предизвикало огнената стихия.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"