Градската художествена галерия във Варна започва онлайн поредица "Картината на деня"

Градската художествена галерия "Борис Георгиев" във Варна честити първа пролет на жителите на морската столица с виртуална изложба на прочутите пейзажи с разцъфнали дървета на художника Янко Маринов (1907-2001) - инициатор за създаването на галерията и неин първи директор.

"С него започваме една поредица – "Картината на деня". Вярваме, че така ще продължим да бъдем заедно с почитателите на изкуството по един смислен и вдъхновяващ начин", сподели директорът на ГХГ Пламена Рачева. На фейсбук страницата и в сайта на галерията ще бъдат представени не само творби от постоянната експозиция, а и шедьоври от фонда й.

Виртуални турове ще показват шедьоври на класици на българското изкуство, ценни произведения на чуждестранни автори и на най-добрите представители на съвременното пластично изкуство от ХХ и ХХI век от Варна, както и архив на проведени изложби през последните години. "Ще се радваме, ако споделяте кои са Вашите фаворити. Бъдете отговорни, останете вкъщи и ни се доверете – ние ще доведем изкуството на екраните във Вашия дом. Бъдете здрави!", заключи Пламена Рачева.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Даниела Фархи, кореспондент на "Труд" във Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"