Градски електромобил от Китай за 18 900 евро

Пробегът в града достига 400 км

Моделът разполага с четири врати и мощност 95 конски сили

Китайският производител Leapmotor започва офанзивата си на европейския пазар с електрическа градска кола със силно конкурентна цена. Марката вече е част от концерна Stellantis (към който принадлежат Opel, Jeep, FIAT, Alfa Romeo, Citroen, Peugeot и др.) и за първите продажби се разчита на търговско-сервизните комплекси на оторозираните дилъри в избрани държави като Германия, Белгия, Франция, Гърция, Италия, Люксембург, Нидерландия, Малта, Португалия, Румъния, Испания, Швейцария и Великобритания. Напълно оборудвана версия с панорамен покрив, 15-инчови джанти, заден парктроник и камера струва 18 900 евро.

Добре оборудваните версии ще струват 18 900 евро.

Моделът T03 на Leapmotor се задвижва от изцяло електрическа система. Той разполага с четири врати, макар че дължината му е 3,98 м. Формите донякъде напомнят на спрения вече от производство Smart с четири врати.

В градска среда T03 може да измине пробег от почти 400 км благодарение на рекуперацията на енергия при честото намаляване на скоростта и спиране. Литиево-йонната батерия е с капацитет 37 киловатчаса. Тя може да се зарежда с мощност до 45 киловата. Необходими са 36 минути, за да се зареди батерията от 30 до 80 процента на бърза станция с постоянен ток.

В смесен цикъл пробегът възлиза на 265 км, докато в градски условия може да достигне 400 км.

В смесен цикъл на шофиране пробегът със заредена батерия е 265 км по цикъла на измерване WLTP. Въпреки че фабричните данни показват смесен разход на енергия от 16,3 киловатчаса на 100 км, в реална обстановка може да се постигне и по-ниска консумация. Тестови екипи се хвалят с разход от 12,3 киловатчаса.

Батерията захранва електромотор, който генерира максимална мощност в размер на 70 киловата (95 конски сили).

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"