Граждани и родители: Нямаме нужда НПО да посредничи между нас и децата ни

На 4 и 7 септември в страната ще има авто походи в знак на протест срещу намесата на държавата в семейството.

Граждани, родители и юристи се обявиха остро срещу разрушителните политики по отношение на българските традиции в семейството.

Те считат, че неправителствените организации създават политики за семейството и лобират за тях в парламента, без дори да са наясно с нуждите на българското семейство. Твърдо не се зачитат и правата на родителите.

Снимки: Дилян Янакиев

Това обвинение отправи адвокат Виктор Костов на пресконференция в БТА. Според него семейството се третира като една форма на обгрижване от държавата и доста сериозно финансиране от страна на НПО-та, искащи да се доближат до страната. Основен проблем е липсата на една диалогичност между обществото и институциите. Нямаме никаква нужда от НПО като посредник между нас и нашите деца, категорични бяха от БРЦК - Разбунена София.

Те смятат, че е абсолютно недопустимо да се подават анонимни сигнали до Агенцията за закрила на детето и телефон 116 111, вследствие на което неправомерно да се отнемат деца от техните родители.

Благотворителни организации се възползват максимално от общественото си влияние и връзките с властта, когато възникне критика от страна на граждански движения и вместо те да защитават човешки права, те активно потискат гражданските движения. Правата на човека са само тези, които тях ги интересуват, каза още Костов.

\"Националната стратегия на детето на практика противопоставя детето на неговото семейство. Може би има добри моменти, но те са много малко в сравнение с цялостната философия на тези документи\", смята още Костов.

Той съобщи и че има едно много сериозно външно финансиране заради българските ангажименти към международните организации и това е основната причина за едно радикално вмешателство в българското семейство.

На пресконференцията бе съобщено и за привикани на разпит 6 души заради създадена брошура с критики към Държавната агенция за закрила на детето.

Единият от разпитваните Кирил Веселински разясни, че той е написал текстовете и е бил викан да дава обяснение като срещу него се води разследване. Той съобщи, че на разпит е бил извикан и графичният дизайнер на въпросните брошури.

Веселински попита има ли издадени разрешения за СРС срещу 24 души от движението.

От БРЦК - Разбунена София предупредиха, че след 1 януари в страната ще стане едно безконтролно доносничене от учители, лекари и съседи относно това как се отглежда дадено дете от неговото семейство. За това те ще направят серия от протести като първият ще бъде с автомобили на 4 септември в столицата, след което на 7 септември той ще бъде национален и международен. Ще има и протест пред Норвежкото посолство в София.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Дилян Янакиев

Този уебсайт използва "бисквитки"