Григор Димитров: Не мисля за титлата

Не мисля за титлата, а за следващия мач!

Думите са на Григор Димитров след новия му галаспектакъл на Аустрелиън Оупън. Българинът вече е на четвъртфиналите след победа с 2:6, 7:6, 6:2, 6:1 над Денис Истомин (Узбекистан). Така Гришо изравни най-доброто си постижение в Мелбърн отпреди две години, когато загуби от Рафаел Надал спор за място в четворката на най-добрите.

Истомин, 117-и в света, оказа сериозна съпротива и се опита да защити славата си на човека, детронирал миналогодишния шампион Новак Джокович. Без да се притеснява от шумната подкрепа за Димитров от многобройната българска агитка, узбекът спечели убедително първия сет и изигра уверено подаванията си във втория.

Григор обаче не се огъна. Класата беше на негова страна и му помогна да стигне до тайбрек и да го спечели, за да изравни сетовете. В началото на третата част се оказа, че тежките петсетови битки в предишните кръгове са стрували прекалено много на узбека. Истомин прибягна до медицинска помощ заради схващания на краката, а Димитров показа инстинкт на убиец и веднага след подновяването започна да трупа аванс. Така Гришо затвори бързо мача и спести сили за следващия.

„В началото на мача той беше под пара и удряше топката много рано - заяви Григор. - Аз обаче се чувствах много добре физически през цялото време. Мисля, че повратният момент беше тайбрекът на втория сет. След това бях много уверен.“

С класирането на четвърфиналите Григор си осигури минимум 440 000 долара от наградния фонд. Той ще се изкачи до 14-о място в ранглистата, а при нов успех ще измести австралиеца Ник Кириос от 13-а позиция.

Димитров не бърза да крои планове за първа титла от Големия шлем въпреки отпадането на първите двама в схемата - водачът Анди Мъри и Джокович.

„Всички говорят за това, но какво толкова е станало? - попита българинът. - Отпаднали са двама души. Всеки може да победи всеки. За мен в момента е важно да мисля само за един мач.“

Този път Григор ще влезе като фаворит в битката за финалното каре най-малкото защото има положителен баланс срещу следващия си съперник Давид Гофен (Бел).

„Без съмнение ще е труден мач - призна българинът. - Тренирали сме неведнъж с Давид и знам, че е опасен.“

В мисията си в Мелбърн Димитров получи още малко помощ от България. „Теленор“ продължи партньорството си с тенисиста, като освен това ще организира кампания с награди за феновете му във фейсбук.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"