Григор измете Симон от Барселона

Григор Димитров започна вихрено участието си на турнира от от категорията „АТП 500“ в Барселона. Българският тенис ас разби с 6:2, 6:1 за 1:22 часа Жил Симон, който преди години беше един от кошмарите му на корта. Дори след този успех, 5-ият в света все още е с отрицателен баланс в срещите си с французина – 4-5. Но това нямаше никакво значение на корта в каталунската столица.

Григор не беше чак толкова ефективен, колкото подсказва резултатът. Той вкара едва 49% от първия си сервис и направи цели 5 двойни грешки, но беше изключително стабилен в разиграванията, което му даде огромно предимство на клея. След като българинът спаси 3 точки за пробив (всичките за Симон в мача) и в следващия гейм на свой ред проби за 4:2 в първия сет, битката на практика приключи.

Следващата задача на Димитров обаче няма да е лесна. В третия кръг той ще играе с Малек Джазири, който надигра с 6:4, 6:3 Ернесто Ескобедо (САЩ). Тунизиецът победи Григор при единствената им среща в Дубай тази пролет.

Ако продължи напред в турнира, българинът има сериозни шансове да подобри класирането си в ранглистата. В момента той е 5-и, но намиращите се пред него Марин Чилич (Хърватия) и Александър Зверев (Германия) почиват тази седмица и няма да прибавят точки към актива си.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"