Григор напредва в ранглистата

Григор Димитров ще се изкачи в ранглистата на АТП в сравнение със сегашното 12-о място след участието си на турнира от сериите „Мастърс“ в Мадрид (Испания). Българският тенисист се класира за третия кръг, което му донесе 90 точки. Така той изпревари 11-ия Жо-Вилфред Цонга (Франция), който напусна турнира заради травма.

Прогресът на българина зависи и от представянето на преките му съперници за място в топ 10. Давид Гофен (Белгия), който трябва да защитава 180 точки, спаси част от актива си след победа с 6:4, 6:2 над №6 в света Милош Раонич (Канада). Миналогодишният полуфиналист Кей Нишикори (Япония) също не се превърна в жертва - успех с 6:4, 6:3 над Давид Ферер (Испания).

Димитров стигна до осминафиналите след втора поредна победа в испанската столица - 6:3, 7:5 над Иво Карлович. Той на два пъти успя да пробие бомбения сервис на 211-сантиметровия хърватин - в началото на първия и в края на втория сет, като почти не допусна колебания в собственото подаване. Това се оказа достатъчно за четвърта победа в шест мача срещу „Доктор Иво“ и място в третия кръг.

Там пътя на българина пресече №9 в света Доминик Тийм, а мачът им завърши късно снощи.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"