„Грийнпийс“ – България набира доброволци заради климатичната криза

Природозащитната организация „Грийнпийс“ – България изгражда общност от доброволци, които искат заедно да направят средата, в която живеем, по-добро, по-чисто и по-безопасно място.

Доброволчеството изглежда и означава различно нещо за всеки от тях и така всеки допринася с времето и усилията, които може да си позволи да отдели. За да се гарантира сигурността им, организацията им помага да се включат в редица специализирани обучения.

Хората, които имат необходимата подготовка се включват в инициативи като гасене на пожари, помощ при наводнения и почиствания на труднодостъпни замърсени места с помощта на каяци.

Като част от инициативата за изграждане на общност от съмишленици, „Грийнпийс“ – България и Националната асоциация на доброволците в Република България организират отворена среща на тема „Какво е да си доброволец по време на климатична криза?“ на 12 септември от 19:00 ч в пространство „Магнит“ на ул. „Миджур“ 12.

„Грийнпийс“ – България си сътрудничи с НАДРБ от 2022 г. и в рамките на три съвместни обучения за реакция при бедствия, проведени в този период, се включиха десетки доброволци. 

TRUD_VERSION_AMP:5//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"