Грузия отхвърля ЛГБТ пропагандата и еднополовите бракове

САЩ са изключително обезпокоени от инициативата

Властите защитавали “семейните ценности”

Грузинските власти искат да станат част от Европейския съюз, но без да налагат в страната си “ЛГБТ пропагандата” и “псевдолибералните ценности”, пише “Дойче веле”.

Миналата седмица управляващата партия “Грузинска мечта” предложи конституционна поправка в тази насока, за да може да “защити семейните ценности и непълнолетните”.

Лидерът на парламентарното мнозинство Мамука Мдинарадзе заяви, че конституционните промени ще позволят сключването на брак само между “генетичен мъж и генетична жена”.

Според експертите промените няма да бъдат приети преди края на тази година, най-вероятно след провеждането на изборите през месец октомври. Ако бъдат приети, то те ще забранят еднополовите бракове, смяната на пола и осиновяването на деца от хомосексуални двойки.

“Загрижени сме за информацията относно съдържанието на този закон и сме в контакт с грузинското правителство. Ще прегледаме текста, когато достъпен, и тогава ще можем да кажем повече”, посочи Държавният департамент на САЩ в писмен коментар до грузинските медии.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"