Станислав Недков-Стъки и ММА бойци нахлуха в Министерството на спорта

Напрежение в спортното министерство. Станислав Недков-Стъки и група състезатели по ММА протестираха и влязоха при ресорния министър Андрей Кузманов, а пред сградата се събраха полицейски коли, предава Tribune.bg

Председателят на федерация по ММА Станислав Недков поиска от служебния министър да се извини за изказванията на говорителя на кабинета Антон Кутев, че Недков е взел 1 милион лева.

От разговора стана ясно, че Кузманов няма как да се извини за нещо, което самият той не е казал. По думите му в годините ММА федерацията е взела общо около 1 милион лева. Според Станислав Недков федерацията е взела в пъти по-малко от други федерации, но те са по план, за развитие на спорта.

Дейността се развива в 27 клуба в цялата страна и работят с много спонсори. Стъки настоя да се работи по план за още суми за финансиране на спортните федерации.

Преди дни служебният спортен министър Андрей Кузманов и говорителят на служебния кабинет Антон Кутев заявиха, че спортен клуб, свързан с Недков е получавал 200 хил. лева годишно за финансиране, а накрая е получил и 220 хил. лева като НПО.

Вчера Недков предизвика скандал, след като нахлу в студиото на Нова телевизия, докато водещият Виктор Николаев водеше разговор с Кутев.  

Публикуваме справка за финансовото подпомагане на Българската федерация по ММА за периода 2019-2021 г.:

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"