Гуардиола даде Санчес на „Юнайтед“

Сагата около трансфера на Алексис Санчес придоби неочакван обрат. „Манчестър Сити“, един от фаворитите за подписа на чилиеца, се отказа от битката с градския съперник „Юнайтед“. Една от основните причини е високата инвестиция за иначе богатите „граждани“. Звездата на „Арсенал“ ще коства близо 100 млн. паунда на бъдещия му клуб, а това разбуни духовете на Острова.

Според Гари Невил, легенда на „червените дяволи“, сумата е нелогична за играч на 29 години.

35 млн. паунда ще приберат „артилеристите“, ако успеят да продадат Санчес. Други 5 млн. от британската валута ще отидат за агента на футболиста Фернандо Феличевич, а купувачът ще трябва да плаща и седмична заплата от 350 000 паунда. Само за справка в момента нито един играч не взима толкова на „Олд Трафорд“.

Най-скъпоплатеният в клуба е Пол Погба с 300 000 на седмица. А французинът доказа, че високата му заплата не е случайна. Полузащитникът е лидер по асистенции в първенствата от топ 5 на Европа. Погба изработи головете на Антонио Валенсия и Антони Марсиал при успеха с 3:0 над „Стоук Сити“. Така той вече има 9 голови подавания в 13 мача. Толкова има и Неймар от ПСЖ, но бразилецът е с мач повече. Филип Макс от „Аугсбург“ също е с 9, но в 18 срещи. Освен това Погба записа своя 35 пореден мач без загуба във всички турнири с екипа на „червените дяволи“.

Втори на Острова по този показател е Габриел Жезус от градския съперник „Сити“ - 28 двубоя.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"