Гуардиола е провалът на Висшата лига

Пеп Гуардиола бе определен като треньорския провал на Висшата лига от в. "Сън". През лятото "Манчестър Сити" привлече испанеца със статут на специалист №1 в света след успехите си с "Барселона" и "Байерн". С идването на Жозе Моуриньо ("Манчестър Юнайтед“) и Антонио Конте ("Челси") треньорският дуел стана убийствен. Но Пеп е класиран последен, като пред него са Юрген Клоп ("Ливърпул"), Арсен Венгер ("Арсенал") и Маурисио Почетино ("Тотнъм").

"Петото място и десетте точки зад "Челси" не отиват на най-богатия клуб - пише "Сън". - Гуардиола дойде да изведе "Сити" на ново ниво, а го свлече по-ниско."

"Сън" определя Конте като най-добре представящия се във Висшата лига. "Челси" е в серия от 13 поредни победи. А германският шампион "Байерн" позволи на помощник-треньора Пол Клемент да подпише със "Суонси" и да опита да спаси "лебедите" от изпадането.

Драмите на Гуарсдиола продължиха със "задължителното" домакинство срещу "Бърнли" - 2:1. В 32-рата минута бразилецът Фернандиньо получи червен картон за безумен фаул срещу Йохан Гундмонсен и сигурно ще бъде наказан за 4 мача. С 10 души през второто полувреме "Сити" спечели - голове на Гаел Клиши и Серхио Агуеро. Накрая Бен Мий намали за "Бърнли". А разликата между "Сити" и "Челси" стана 7 точки.

Дузпи спънаха "Ливърпул" на старта на 2017-а. Тимът на Клоп завърши 2:2 като гост на "Съндърланд". Даниел Стъридж и Самио Мане два пъти даваха аванс за "червените", но Джърмейн Дефоу изравняваше от дузпи.

Други резултати: "Мидълзбро" - "Лестър" 0:0, "Уест Бромич" - "Хъл" 3:1, "Евъртън" - "Саутхемптън" 3:0.

В същото време още на 1.01.2017-а падна гол №1 на... 2017-а. Оливие Жиру от "Арсенал" заби в стил "скорпион" с пета от въздуха при 2:0 над "Кристъл Палас". Попадението удиви света.

В започващия трансферен прозорец слух №1 е, че "Челси" ще купи чилийския национал Артуро Видал от "Байерн" за 50 милиона евро. А английските клубове са на път да останат разочаровани - Пауло Дибала от "Юве" е пред трансфер в "Реал".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"