Гуардиола се закани на Арсенал: Искате война? Имате я!

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола реагира на думите на бранителя на Арсенал Габриел Магалес след дербито между двата тима, завършило 2:2. Срещата беше последвана от много напрежение и противоречиви съдийски решения. Самият Габриел беше ударен с топка в главата от Ерлинг Холанд, след което той обяви, че подобни провокации са нормални и оприличи съперничеството между отборите на война.

„Мисля, че понякога емоциите ескалират. Габриел го обясни добре след мача. Това е война, трябва да провокираш противника, да го притискаш. Ако ме провокират - добре, тук съм. Искат ли война? Ще я имат. Наясно съм с предизвикателството, което ни отправя Арсенал“, каза Гуардиола и добави:

„В Англия ние сме най-големият дразнител, всички искат да ни победят. Усещаме го. Никак не ни харесват“, сподели треньорът на „гражданите“.

Той коментира и тежката контузия на Родри, който ще отсъства до края на сезона.

„Дори и да ми дадеш всичките възможни пари, за да купя заместник на Родри, няма да е възможно. Няма друг играч като него на пазара. Но бъдете сигурни, че можем и без него. Аз съм оптимист. Кевин де Бройне беше контузен за една година и въпреки това станахме шампиони. На този етап не мисля да привличам заместник на Родри. Ако ситуацията се промени, ще реагираме, но в момента съм доволен от екипа, който имам“, обясни Гуардиола.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"